Espresso Martini
Met de bekende woorden “something to wake me up & f*ck me up” is deze cocktail geboren. Een krachtige oppepper in een verraderlijk jasje!
Cocktail gemixt door world leading bartender Ran Van Ongevalle! Wil je de ultieme cocktailervaring? Bezoek dan Bar Ran in Brugge, bekroond door Gault Millau als Cocktail Bar van het Jaar 2024, en proef de beste cocktails in een top setting.
Ingrediënten
50 ml vodka
25 ml koffielikeur
10 ml simple siroop (suikersiroop)
30 ml versgezette espresso
Bereidingswijze
Begin met het toevoegen van de vodka in een shaker.
Voeg daarna de koffielikeur toe.
Voeg de suikersiroop toe.
Giet de hete, verse espresso in de shaker.
Voeg ijsblokjes toe aan de shaker.
Schud krachtig totdat de shaker goed gekoeld is.
Verwijder het ijs en schud nogmaals zonder ijs om een schuimige textuur te creëren.
Zeef de cocktail in een gekoeld coupetteglas. Santé!
TIPS
- Gebruik verse, hete espresso om een mooie schuimlaag te creëren.
- Schud de cocktail nogmaals zonder ijs voor een extra schuimige structuur.
- Je maakt suikersiroop (simple syrup) eenvoudig door gelijke delen water en suiker bij elkaar te voegen en te blenden met een handmixer tot de suiker volledig is opgelost.