Falafel Smash Wrap met Tahin Looksaus

  • 30min
  • 2P
  • Easy

Als je een echte fan bent van falafel en wraps, dan is deze smash wrap een match made in heaven! Het versgedraaide falafelmengsel wordt platgedrukt op een wrap, lekker crispy gebakken, en gevuld met een frisse tomaat-komkommersalade en een romige tahin-looksaus. Het resultaat? Een smaakbom boordevol vezels waar je gegarandeerd blij van wordt! 

Ingrediënten

Voor de falafel: 
400 g kikkererwten (uitgelekt en gespoeld)
20 g peterselie
20 g koriander
1 kl maizena
1 tl bakpoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl korianderpoeder
1 el olijfolie
1 teen look
1 tl kaneel
1 chilipeper (optioneel, fijngesneden)
Snuif zout

Voor de salade: 
3 tomaten
1 komkommer
1 bosje peterselie
1 rode ui
Peper en zout

Voor de tahin-looksaus: 
120 g tahin
2 teentjes knoflook (geperst)
1 tl zout
Sap van 1 limoen
80 ml water
4 libanese wraps (of naar keuze )

Bereidingswijze

Falafel maken: Doe alle ingrediënten voor de falafels in een keukenmachine en maal tot een fijn mengsel. Smeer het falafelmengsel gelijkmatig uit op de wraps. Verhit wat olie in een koekenpan en leg de wraps met de kikkererwtenkant naar beneden in de pan. Bak ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Bak de onderkant ook even op.

Salade bereiden: Snijd de tomaten, komkommer, rode ui en peterselie fijn. Meng alles in een kom en breng op smaak met peper en zout.

Tahin-looksaus maken: Meng de tahin, knoflook, zout, limoensap en water in een kom met een garde tot een romige saus. Voeg indien nodig extra water toe voor de gewenste consistentie.

Wraps vullen: Beleg de gebakken wraps met de salade. Besprenkel royaal met de tahin-looksaus. Rol de wraps op of serveer ze opengevouwen.

Serveren: Serveer direct terwijl ze warm en knapperig zijn.

Tips

  • Wil je variëren? Vervang de falafel eventueel door gebakken gyros van kip, rund, of varken, maar houd het lekker vegetarisch na de feestdagen! 🙂

Restjes salade en tahinsaus kun je maximaal 2 dagen in een luchtdichte doos in de koelkast bewaren. Wraps zijn het lekkerst vers.