Dit recept komt uit mijn boek Happy Moments
FUDGY TAHINIBROWNIES EN ‘HOMEMADE’ BINGEWATCHING IJS
Dit is echte stay in bed (of sofa) food! Ideaal voor een avondje Netflixen.
Dit recept komt uit mijn boek Happy Moments
Ingrediënten
TAHINIBROWNIES (9 porties)
250 g vloeibare tahin (sesampasta)
60 g kokosbloesemsuiker
2 eieren
100 g gesmolten chocolade van goede kwaliteit (min. 70% cacao)
60 ml ahornsiroop
1 eetlepel bourbon
vanille-extract
30 g ongezoete cacao
20 g kokosbloem
½ koffielepel bakpoeder
snufje zout
1 eetlepel wit en zwart sesamzaad, als topping
‘HOMEMADE’ IJS (voor 1 persoon)
3 scheppen vanille-ijs
1 eetlepel stukjes van brownie (bv. de tahinibrownie)
6 zoute pretzelkoekjes
1 eetlepel vloeibare pindakaas
Bereidingswijze
De tahinibrownies: Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng voor de brownies de tahin, kokosbloesemsuiker en eieren door elkaar tot een gladde massa. Voeg er de helft van de gesmolten chocolade en de rest van de ingrediënten aan toe.
Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en giet de massa erin. Giet de rest van de chocolade over het deeg en give it your best swirl: maak met een satéprikker krullen in het deeg met de chocolade, zodat je een marmereffect krijgt.
Strooi er op het einde wat wit en zwart sesamzaad over om af te werken.
Bak 25 minuten in de oven op 175 °C. Hoe langer je de cake bakt, hoe steviger hij wordt. Dus don’t overcook als je hem graag smeuïg hebt!
Laat afkoelen en snijd de brownies in vierkantjes.
‘Homemade’ ijs: Schep een bol roomijs in een groot glas. Brokkel er de browniestukjes over en schep er een volgende bol roomijs
Strooi er de pretzelkoekjes over en schep er een derde bol roomijs op. Lepel er een beetje pindakaas op.
Verbrokkel nog extra pretzelkoekjes en stukjes brownie erover, en werk af met de rest van de pindakaas.
Zoek een rustig knus plekje, hang een bordje met ‘Do not disturb’ aan je deur en val aan!
TIPS
Je kunt de sesampasta in de brownies ook vervangen door pinda- of cashewkaas; het blijft belachelijk yum!