Gebakken fruit op de bbq

  • 20min
  • 2P
  • Easy

Een verrassend en simpel gerecht dat zowel hartige als zoete smaken combineert. Perfect voor een zomerse avond, en je kunt het serveren als bijgerecht of een licht dessert. De geroosterde amandelen en krokante korstjes van het brood geven een heerlijke textuur. 

Ingrediënten

1 snee brood 
1 el olijfolie 
Peper van de molen 
100 g kersen 
100 g kerstomaten 
1 el honing 
8 amandelen

Bereidingswijze

Maak korstjes van een snee brood: doe olijfolie in een pan en bak de in vierkantjes gesneden boterham krokant. Kruid met peper. 

Snij het fruit en de tomaten in stukken en meng in een vuurvaste schaal met de honing. Heb je geen goede schaal in huis? Maak dan een kuipje in aluminiumfolie. 

Duw hier en daar korstjes en amandelen in en leg de schaal op de grill tot het fruit zacht is. 

Tips

  • Serveer met een toefje zure room en een draai van mijn Sweet Mix Amaretto Cassia. 
  • Variatie: Probeer andere soorten fruit zoals perziken, abrikozen of vijgen. 
  • Notenopties: Geen amandelen in huis? Vervang ze door walnoten of pecannoten voor een andere twist. 
  • Vegan optie: Laat de zure room weg of vervang deze door een plantaardige yoghurt. 

Dit gerecht is het lekkerst wanneer het vers van de grill komt. Eventuele restjes kunnen maximaal 1 dag in de koelkast bewaard worden, maar de broodkorstjes verliezen dan hun krokante textuur.