Gegratineerde hespenrolletjes met selder, aardappel-kaassaus

  • 1u
  • 4P
  • Next level

Selder is lekker zoet en past perfect in deze ovenschotel, de witte saus is van aardappel en kaas gemaakt, super makkelijk, hmmmmm.
Kan ook perfect zonder hesp, met gestoomde preislierten!

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 botten groene selder
8 sneetjes beenham OF (voor de vegetarische versie) 1 stammetje prei

Aardappel-kaassaus
150 g gemalen gruyere kaas
1 kg bloem aardappelen
450 ml warme melk
1 el boter
peper zout muskaatnoot

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, kook of stoom gaar met snuifje zout, giet af.

Snij de onderkant van de selder eraf, pluk de bladeren eraf , hou enkel takken over, goed wassen en schil de bovenste kant met een dunschiller tot de draden eraf zijn.

Snij ze in gelijke stukken even lang als  een stronk witlof.

Stoom ze 5 min gaar, dep droog.

Verdeel ze over de 8 sneetjes hesp, rol op en verdeel in een ovenschaal.

Doe je het zonder de hesp? Snij dan een gewassen prei volledig in de lengte door, stoom gaar en rol deze slierten rond de selder.

Leg ze niet te kort op mekaar zodat er nog lekker veel aardappelsaus tussen kan.

Mix de aardappelen met de melk, boter, peper, zout en snuif muskaatnoot met een staafmixer, doe er de helft van de kaas bij, je moet een tamelijk lopende puree bekomen.

Giet over de hespenrolletjes, strooi de rest van de kaas erover en gratineer 25’ aan 210°.

Tip

Probeer zeker ook eens rolletjes met raapjes, knolselder of prei in plaats van selder.

Ja, je kan het gerecht van tevoren klaarmaken en later opwarmen in de oven.