Geitenkaasrol Brûlée met Krokante Kruidenbroodjes

  • 45min
  • 4P
  • Next level

Een geweldig aperitiefhapje met geitenkaas, waarbij de bovenkant gekarameliseerd wordt zoals een crème brûlée. De binnenkant is lekker gekruid met chipotle flakes, een Mexicaanse gerookte peper die een heerlijke rooksmaak geeft, wat gekarameliseerde ui, pecannoten en miso. Dit smeer je dan op extra crispy kruidentoastjes. Heerlijk! 

Ingrediënten

Geitenkaashapjes:
2 verse geitenkaasjes
1 handvol pecannoten
1 el olijfolie
½ ui
1 el white miso
1 tl chipotle flakes
½ bosje bieslook
½ el rietsuiker
½ el fijne suiker 

Kruidenbroodjes:
2 ciabatta broodjes
200 ml olijfolie
½ bosje bieslook
2 takken rozemarijn
1 teen knoflook
1 snuif zeezout
Witte peper uit de molen 

Bereidingswijze

Kruidenbroodjes: Doe alle ingrediënten voor de kruidenolie (olijfolie, bieslook, rozemarijn, knoflook, zeezout, witte peper) in een blender en mix fijn. 

Borstel de kruidenolie over de opengesneden broodjes. 

Bak de broodjes 15-20 minuten op 195°C tot ze mooi bruin en krokant zijn. 

Geitenkaashapjes: Snijd de ui fijn en stoof deze in de olijfolie. 

Voeg de grof gehakte pecannoten en de miso toe en laat even bakken tot het licht gekarameliseerd is. Laat afkoelen. 

Voeg dit mengsel samen met de chipotle flakes toe aan de geitenkaasjes in een kom en meng alles goed. 

Vorm het mengsel tot een platte bol die de vorm heeft van een camembert en zet deze 1 uur in de koelkast. 

Meng de rietsuiker en fijne suiker en strooi dit over het geitenkaasje. 

Brand de suikerlaag met een bunzenbrander tot een krokant laagje. 

Strooi de fijn gesneden bieslook over het geitenkaasje en serveer direct met de in stukken gesneden kruidenbroodjes. 

TIPS

  • Serveer dit gerecht direct na het branden van de suikerlaag voor de beste smaakbeleving. 
  • Je kunt variëren met de kruiden in de kruidenolie voor de broodjes naar eigen smaak. 
  • Geitenkaashapjes en kruidenbroodjes kunnen in een luchtdichte verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden. 
  • Niet geschikt om in te vriezen.