WEBSHOP MUST HAVES
Geitenkaasrol met Basilicum en Pistaches op Crackers met Groene Zaden
Op zoek naar een verrassend aperitiefhapje? Deze geitenkaasrol met basilicum en pistaches, geserveerd op knapperige crackers met groene zaden, is een gegarandeerd succes! Stel je een romige geitenkaas voor met een knapperige pistachetopping, op smaak gebracht met verse basilicum, allemaal op gezonde zaadcrackers. Perfect om je gasten te imponeren zonder uren in de keuken te staan. Een funky en vooral superlekker combinatie!
Ingrediënten
Geitenkaasrol:
2 verse geitenkaasjes
1 bosje basilicum
2 handjes pistaches
2 bosuitjes
1 theelepel versgemalen zwarte peper
Crackers met Groene Zaden:
80 g spinazie
80 g waterkers
250 ml water
50 g chiazaad
1,5 kopje gemengde zaden (chiazaad, gemalen lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten)
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
1 eetlepel gedroogde dragon
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel zout
Bereidingswijze
Crackers met Groene Zaden: Mix de spinazie en waterkers met het water tot je een gladde smoothie hebt.
Meng de zaden en kruiden door de spinaziesmoothie.
Verdeel het mengsel in een dunne laag tussen twee vellen bakpapier, verwijder het bovenste vel en bak 60 minuten in een voorverwarmde oven op 120°C. Keer om na 40 minuten en bak verder tot ze knapperig zijn.
Geitenkaasrol: Meng de geitenkaas met de helft van de fijngehakte basilicum, pistaches, bosuitjes en zwarte peper in een keukenmachine tot een romige textuur.
Vorm een compacte rol van het mengsel en laat opstijven in de koelkast.
Rol de geitenkaasrol door de resterende basilicum voor een mooie groene korst.
Serveer met de crackers met groene zaden en geniet ervan!
TIPS
- Bewaren: Bewaar de geitenkaasrol en de crackers apart in de koelkast. De geitenkaasrol kan tot 2 maanden worden ingevroren. De crackers blijven knapperig in een luchtdichte verpakking gedurende een week.
- Serveer: Voor de beste smaak laat je de geitenkaasrol op kamertemperatuur komen voor het serveren.