WEBSHOP MUST HAVES
Gemarineerde verse ansjovis
Dit recept voor gemarineerde verse ansjovis is een lichte en smaakvolle bereiding met frisse limoenzeste, kruidige rozemarijn en een pittige toets van kappertjes en ingemaakte rode ui. Perfect als voorgerecht of lichte lunch, geserveerd met geroosterd brood.
Ingrediënten
200 g verse ansjovisfilets
4 el olijfolie
Zeste van limoen
1 limoen
Een handvol kappertjes
50 g ingemaakte rode ui
Peper
2 takjes rozemarijn
Bereidingswijze
Leg de ansjovisfilets open op een schotel.
Maak in een kommetje een vinaigrette met olijfolie, zeste van limoen en limoensap.
Giet dit over de ansjovis en werk af met kappertjes en ingemaakte rode ui.
Kruid met peper, niet met zout. De ansjovis is op zich al zout genoeg.
Rits de rozemarijn van de takjes en strooi over de ansjovis.
Tips
- Serveer de ansjovis met knapperig geroosterd brood om de smaken optimaal te laten uitkomen.
- Een droge witte wijn, zoals een frisse Sauvignon Blanc, past perfect bij dit gerecht.
WEBSHOP MUST HAVES
Deze gemarineerde ansjovis is het lekkerst vers bereid, maar kan tot 1 dag afgedekt in de koelkast bewaard worden. Laat de ansjovis op kamertemperatuur komen voordat je het serveert.