Gevulde pannenkoeken

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten (4 personen)

maisolie
1 kipfilet
1 chipolata
1 bokaal biologische witte bonen in tomatensaus
400 g jonge spinazie
100 g verse geitenkaas
peper en Maldon zeezout

Voor 14 pannenkoeken
500 g speltbloem
800 ml melk
3 eieren
1 eetlepel agavesiroop
4 eetlepels kokosolie
Maldon zeezout

Instructies

Samen koken is tof, maar het resultaat samen opeten maakt het echt helemaal af. Zet de pannenkoeken en de vullingen gewoon op tafel en laat iedereen zelf zijn pannenkoek samenstellen. Gezellig, toch?

1. Maak eerst het beslag.
2. Doe de bloem in een kom met een snuifje zout en een scheutje melk. Roer tot een papje en wrijf er alle klonters uit.
3. Voeg nu de rest van de melk toe en roer tot een glad papje.
4. Roer de eieren onder het beslag.
5. Voeg de agavesiroop en de kokosolie toe en meng.
6. Zet een pan op het vuur en bestrijk ze met een dun laagje maisolie.
7. Bak dunne pannenkoeken van het beslag. Bestrijk de pan telkens opnieuw met een dun laagje olie.
8. Verhit maisolie in een andere pan.
9. Bak de chipolata en de kipfilet afzonderlijk tot ze gaar zijn. Kruid de kipfilet met peper en zout.
10. Warm de witte bonen in tomatensaus op.
11. Bak de spinazie in een pan tot hij geslonken is.
12. Zet de vullingen op tafel en vul de pannenkoek bijvoorbeeld met chipolata en bonen of met spinazie, geitenkaas en kip.

Dit recept is afkomstig uit het boek “Op de groei 3“.

Tips

Voor de volwassenen is een snuifje chili toegestaan. 😉
Bestrijk de pannenkoeken zeker ook eens met de chocoladesaus van bladzijde 40 voor een zoete afsluiter.
Met enkele plakjes banaan of rode vruchten wordt hij helemaal top.

Je kind kan:
De ingrediënten afmeten.
De spinazie wassen.
De eieren breken.
De ingrediënten voor de pannenkoeken mengen.

Ja, je kunt de pannenkoeken van tevoren maken en later opwarmen in de magnetron of oven. Houd er rekening mee dat ze iets minder knapperig kunnen zijn na het opwarmen. De andere ingrediënten hou je best apart.