Gevulde paprika met kippengehakt en orzo

  • 45min
  • 4P
  • Next level

Zin in een kleurrijke, smaakvolle ovenschotel die iedereen aan tafel blij maakt? Deze gevulde paprika’s zijn een feestje op je bord! Gevuld met sappig kippengehakt en een geheime dosis courgette (je merkt niet eens dat je extra groenten eet!), omringd door orzo en zoete kerstomaatjes die heerlijk garen in een kruidige bouillon. Dit is comfort food op z’n best, maar dan met een gezonde twist. Perfect voor drukke doordeweekse avonden of als je indruk wilt maken met minimale moeite!

Ingrediënten

Voor de gevulde paprika’s: 
4 grote paprika’s
800 g kippengehakt (gemengd gehakt kan ook)
1 courgette (geel of groen), geraspt
4 handjes geraspte kaas
1 ei
3 el paneermeel
1 tl kippenkruiden
Peper en zout

Voor de ovenschotel: 
250 g orzo
150 g kerstomaten, gehalveerd
1 liter kippenbouillon
Peper en zout

Bereidingswijze

Voorbereiden van de courgette: Rasp de courgette en strooi er een snufje zout over. Meng dit goed en laat het 10 minuten rusten. Knijp daarna het overtollige vocht eruit.

Het gehakt bereiden: Meng in een kom het gehakt met de kippenkruiden, het ei, 3 handjes geraspte kaas, paneermeel en de goed uitgeknepen courgette. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties.

Paprika’s vullen: Snijd het bovenste deel van de paprika’s af en verwijder de pitten en zaadlijsten. Vul elke paprika met het gehaktmengsel. Plaats de “hoedjes” terug op de paprika’s en zet ze in een ovenschaal.

De ovenschotel samenstellen: Strooi de orzo rondom de gevulde paprika’s in de ovenschaal. Voeg de kippenbouillon en de kerstomaatjes toe en roer even door.

Bakken: Bestrooi de paprika’s met de overgebleven geraspte kaas. Bak de schotel ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot de paprika’s zacht zijn en de orzo gaar is.

Serveren: Haal de schotel uit de oven en serveer direct. Geniet van de heerlijke smaken!

Tips

  • Gebruik eventueel half-om-half gehakt als je geen kippengehakt hebt. 
  • Voeg extra groenten toe, zoals wortel of spinazie, om de vulling nog voedzamer te maken. 
  • Voor een extra smaakboost kun je wat verse kruiden zoals basilicum of peterselie door de orzo mengen vlak voor het serveren. 
  • Koelkast: Bewaar restjes in een afgesloten bakje in de koelkast. Goed voor maximaal 2 dagen. 
  • Vriezer: Je kunt de gevulde paprika’s ook invriezen. Verpak ze luchtdicht en ze blijven tot 3 maanden goed. 
  • Opwarmen: Verwarm in de oven of magnetron. Als je uit de vriezer opwarmt, ontdooi de schotel eerst in de koelkast.