Gezonde Cheesecake Pancake Bowl met Rood Fruit

  • 25min
  • 2P
  • Easy

Dit is een zalig, lauwwarm ontbijt! De cottage cheese zorgt voor een heerlijke cheesecake-smaak met minder vet, maar wel met extra proteïnen. Zo’n makkelijk en leuk ontbijtje om te maken! Daar kom je bijna eerder je bed voor uit. Je kunt het heel eenvoudig de avond ervoor klaarmaken en ‘s morgens in de oven afbakken om er ontspannen van te genieten. 

Ingrediënten

1 cup (100 g) glutenvrije havermout
200 g cottage cheese
4 eieren
1 el honing of agavesiroop
1 tl bakpoeder
Een snufje zout
2 handvol blauwe bessen (vers of diepvries, afhankelijk van het seizoen)
2 handvol frambozen (vers of diepvries, afhankelijk van het seizoen)
1 el honing (voor garnering)

Bereidingswijze

Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 190°C en vet een ovenschaal of kommetje licht in.

Mixen: Doe de havermout, cottage cheese, eieren, honing, bakpoeder en een snufje zout in een blender of keukenmachine. Mix tot een glad beslag.

Samenstellen: Giet het beslag in het ingevette kommetje. Verdeel het rode fruit (blauwe bessen en frambozen) gelijkmatig over het beslag.

Bakken: Bak de bowl 18-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant stevig en licht goudbruin is.

Serveren: Laat de bowl kort afkoelen, druppel de extra honing over de bovenkant, en serveer direct.

Tips

  • Voor een extra crunch kun je wat gehakte noten of granola toevoegen vlak voor het bakken. 
  • Heb je haast? Je kunt de bowl ook een avond van tevoren voorbereiden en in de koelkast bewaren. Bak hem dan de volgende ochtend af. 
  • Probeer eens andere soorten fruit zoals aardbeien of kersen voor variatie. 

Bewaar de gebakken bowl tot 2 dagen afgedekt in de koelkast.

Warm hem opnieuw op in de oven of magnetron voor een lauwwarme smaakbeleving.