Hartige groentecupcakes

  • 25min
  • 8 stuks
  • Easy

Ingrediënten (voor 8 stuks)

Krokant “bakje”
1 vel korstdeeg
2 el sesamzaad
1 kl currypoeder

Vulling
350 g zachte verse geitenkaas
Groenten die je kids lusten:
wortelen, mais, sla, tomaat, courgette, radijsjes…
in schijfjes gesneden en besprenkeld met wat zachte olijfolie

Bereidingswijze

Strooi de curry en de sesam over het deeg. Druk het deeg goed aan en prik erin met een vork.
Bak blind in een cupcake-vorm (neem harde vormen in metaal of silicone) met bakpapier erin, 12 minuten op een voorverwarmde oven aan 185°.
Roer de geitenkaas los. Snij de gewassen groenten fijn en meng met de olijfolie.
Vul de taartjes op met de geitenkaas, en werk af met de groenten erop.

Tip

Je kan deze taartjes vullen met mascarpone, roomkaas, yoghurt … wat je kapoen het liefste eet, idem met de groenten…

Ja, je kunt de cupcakes van tevoren maken en ze bewaren in de koelkast. Verwarm ze voor het serveren lichtjes in de oven of eet ze koud.

Je kunt de hartige groentecupcakes serveren als hapje, als onderdeel van een brunch of als bijgerecht bij een maaltijd. Je kunt ze ook garneren met een saus of dip naar keuze.

Ja, je kunt de cupcakes invriezen als je restjes over hebt. Plaats ze in een luchtdichte vriezerbestendige verpakking en bewaar ze tot 3 maanden in de vriezer. Ontdooi ze in de koelkast en verwarm ze voor het serveren.