Hutsepot met ribbetjes

  • 1u
  • 4P
  • Next level

Ingrediënten (4 personen)

De ribbetjes
1,5 kg ribbetjes
1 ui
2 takjes tijm
2 blaadjes laurier
3 kruidnagels
peper en zout

De hutsepot
500 g wortelen
4 aardappelen
4 stengels selderij
4 preiwitten
1 ui
boter
1 l groentebouillon
1 blokje kippenbouillon
1 takje tijm
1 blaadje laurier
200 g erwten
½ bosje peterselie
4 eetlepels mosterd
peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de ribbetjes in stukken en doe ze in een snelkookpan. Pel de ui, snijd hem in stukken en voeg hem toe, samen met de tijm, de laurier, de kruidnagels, peper en zout. Zet de rib-betjes onder water en breng aan de kook. Laat ze 12 minuten sudderen op stand 2. Als je geen snelkookpan hebt, kun je ze ook in een gewone kookpot koken. Prik dan om te zien of de ribbetjes gaar zijn.

Schil de wortelen en de aardappelen. Was de selderij en de preiwitten. Snijd de groenten in stukjes van 2 tot 3 centimeter. Pel de ui en snijd hem fijn.

Smelt een klontje boter in een grote pot en stoof de ui aan. Voeg de rest van de groenten toe en stoof ze aan. Zet de groenten onder de groentebouillon. Voeg het blokje kippen-bouillon, de tijm, de laurier, peper en zout toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer 35 minuten pruttelen.

Meng de ribbetjes en de erwten door de hutsepot en laat nog even doorwarmen.

Pluk de blaadjes van de peterselie en hak ze eventueel fijn. Werk de hutsepot af met de mosterd en de peterselie.

Ja, hutsepot kan van tevoren worden gemaakt en kan zelfs nog lekkerder worden als het een dagje in de koelkast heeft gestaan.

Hutsepot wordt vaak geserveerd met mosterd, brood en eventueel een glas bier of wijn.

Ja, hutsepot kan worden ingevroren en later worden opgewarmd als maaltijd.