Kippenbouillon met shiitake, edamame en courgettenoedels

Ingrediënten

1.5 l kippenbouillon (klik hier voor het bouillon recept)
250 g shiitake
1 el  gember, geraspt
250 g gepelde edamame bonen (groene sojabonen)
1 courgette
½ bot munt
1 el sesamolie

Bereidingswijze

Breng de kippenbouillon zachtjes aan de kook.

Snij ondertussen de shiitake in schijfjes en voeg ze toe aan de bouillon met de bonen en de gember.  Laat 1 min meekoken.

Maak noedels van de courgette met een spiraalsnijder of met een mandoline.  Of snij  fijne plakjes met een dunschiller.

Voeg toe en laat nog 1 min koken.

Serveer in kommetjes.

Werk af met fijn gesneden munt en wat druppels sesamolie.

Tip

Ik heb altijd citroengras in mijn diepvries.  Die rasp ik er dan à la minute over. Sesamzaadjes, koriander en chili zijn hier ook heel welkom.