Kippennuggets met gebakken ananas en komkommer

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten (voor 4 personen)

Nuggets:
3 grote kippenborsten
Peper en zout
2 eieren, losgeklopt in een schaal
Bloem, in een schaal
Panko, in een schaal

1 verse ananas
1 komkommer, gewassen

1 el honing en 1 el soja saus

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C.
Schil de ananas, snij hem in schijven en haal het middelste hart eruit.
Leg de schijven op een bakplaat met bakpapier en smeer ze in met het honingmengsel.
Zet ongeveer 5 minuutjes in de oven tot ze een mooie kleur hebben.
Snij de kippenborsten schuin in fijne sneetjes en kruid ze met peper en zout.
Klop de eieren los.  Haal de kip door de bloem, het losgeklopt ei en als laatste de panko.
Bak ze op een middelmatig vuur in plantaardige olie en leg ze op een keukenpapier.
Snij de komkommer in balkjes.

Tip

Grace is niet zo’n fan van sauzen; soja en honing daarentegen vindt ze de max!
Ik eet er graag extra verse gember, koriander en chili bij.

Ja, je kunt verse ananas gebruiken in plaats van gebakken ananas als je dat lekker vindt. Snijd de verse ananas gewoon in plakjes en serveer deze rauw bij de kippennuggets en komkommer.