Kokos-havermout koekjes

  • 25min
  • 15 stuks
  • Easy

Gezonde uitsteekkoekjes voor in de brooddoos!! Het maakt me altijd ontzettend blij als Grace en ik een koekje maken die ze echt lekker vindt en ook nog eens gezond is. Superveel vezels, trage suikers en makkelijk klaar te maken! Is het uitsteken te veel gedoe, rol dan je deeg gewoon uit en breek het in stukken, jij kiest!

Ingrediënten

95 g havermoutvlokken
95 g kokosrasp
Snuif zout
30 g zachte boter
75 ml warm water
1 el kokosbloesemsuiker

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten samen tot je een vast deeg krijgt.

Rol het deeg uit met een deegroller.

Je kan ook toppings op de koekjes doen. Enkele mogelijkheden zijn: kleine stukjes abrikoos, donkere hagelslag, extra gehakte noten…strooi ze erover voor je gaat afbakken.

Even bakpapier er weer op, lichtjes inrollen met deegrol, bakpapier verwijderen, koekjes uitsteken en afbakken.

Bak ze op 180 graden voor ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin zien.

Kokos-havermout koekjes kun je ongeveer een week bewaren in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur. Je kunt ze ook invriezen om ze langer te bewaren. Zorg ervoor dat je ze goed afdekt en in een luchtdichte verpakking bewaart.

Ja, kokos-havermout koekjes zijn geschikt als ontbijt omdat ze veel vezels, eiwitten en gezonde vetten bevatten. Ze zijn ook gemakkelijk mee te nemen voor onderweg.

Kokos-havermout koekjes zijn gezond omdat ze weinig suiker bevatten en veel gezonde ingrediënten hebben zoals haver, kokos en noten. Ze zijn ook glutenvrij en veganistisch.