Lasagne van wintergroenten en quinoa

Denk maar niet dat lasagne alleen met pastavellen lekker smaakt!

Ingrediënten (voor 6 personen)

Tomaten-groentesaus:
2 el arachideolie
2 gele uien
2 teentjes look
1 bakje kleine witte paddenstoelen
2 stukken prei
1 el fijngesneden verse oregano
500g tomaten in blokjes

Extra groenten laag:
200g winterpostelein
1 kleine knolselder

Witte saus:
1 potje ricotta
1 ei
1 bot basilicum
zwarte peper
2 el geraspte parmezaanse kaas

400 g gekookte uitgelekte (volkoren) quinoa

2 bollen mozzarella

Bereidingswijze

Schil de knolselder, snij hem doormidden en snij in dunne plakken. Stoom een 5-tal minuten gaar. Was en zwier de postelein uit.

Tomaat-groentesaus:
Pel de look en ui, snij fijn en stoof aan in olijfolie. Snij de paddenstoelen fijn en laat al roerend een 5-tal minuten meebakken. Voeg de tomatencoulis en oregano toe. Laat 15 min zacht sudderen onder een deksel.

Witte saus:
Snij de basilicum fijn. Klop het ei los en meng met de ricotta, peper en parmezaan onder elkaar.  

Vul een ovenschaal met de quinoa, druk goed aan, met een vierkant bakje bv.  Strijk daarover een deel van de tomaten-groentesaus egaal uit. Leg daarop een deel van de schijven knolselder. Bestrijk met het ricottamengsel en leg daarna nog een laag knolselder en hierop komt de rest van de groentesaus. Bedek dan alles met postelein en vervolgens met sneetjes mozzarella. Bak ongeveer zo’n 35 à 40 min af op 180°.

Partner

In samenwerking met Stichting Tegen Kanker