Macaroni met hesp en broccoli-kaassaus

  • 40min
  • 4P
  • Easy

Een klassieke macaroni met ham en kaas, maar dan gepimpt met extra broccoli. Het is een heerlijke manier om groenten in de pasta te verwerken en je gezin stiekem gezonder te laten eten. De broccoli wordt romig gemixt met burrata, kaas en basilicum, om vervolgens onder de pasta en ham te mengen. Dit is een zeer eenvoudig gerecht dat je wekelijks op tafel kunt zetten en van kan genieten! Je kunt het ook op voorhand klaarmaken en er kaas over strooien.

Ingrediënten

400g macaroni
6 sneetjes Meesterlyck-ham
80g Parmezaanse kaas
100g gemalen Emmentaler kaas
1 grote broccoli
Peper en zout
1 bolletje burrata di Bufala
1 bot basilicum

Bereidingswijze

Snij de broccoli in roosjes en schil de stam, snij die ook in stukjes. Kook of stoom de broccoli tot die lekker zacht is.

Kook de macaroni zoals op de verpakking staat, in flink gezouten water. Giet af en bewaar ongeveer 400 ml van het kookvocht.

Doe de gestoomde broccoli, burrata, basilicum, Parmezaanse kaas en de helft van de gemalen Emmentaler kaas in een blender of hoge maatbeker. Kruid goed met peper en zout. Voeg nog een scheutje kookvocht toe en mix alles tot een heerlijk romige, groene broccoli-kaassaus.

Doe de saus terug in de grote pot en meng het goed met de macaroni. Voeg ook de gesneden ham toe.

Serveer meteen en werk af met de rest van de gemalen emmentaler kaas.

Je kan alles ook in een ovenschaal doen, extra kaas erbovenop strooien en laten gratineren in de oven. Zo kun je het gerecht opdienen wanneer je wil.

Partner

In samenwerking met “Lekker van bij ons”.

Je kunt de macaroni het beste bewaren in een luchtdichte container in de koelkast. Hierdoor blijft het gerecht maximaal 3-5 dagen vers.

Als je het wilt invriezen, doe het dan in een diepvriesbestendige container of zak. Zorg ervoor dat het goed is afgekoeld voordat je het invriest. Het gerecht kan tot 2-3 maanden in de vriezer worden bewaard. Wanneer je het wilt eten, laat je het langzaam ontdooien in de koelkast voordat je het opnieuw opwarmt.