Makkelijk glutenvrij lijnzaadbrood

  • 2u
  • 1 brood
  • Easy

Duurtijd 120 min.

Ingrediënten

500 g glutenvrije bloem + extra om te bestuiven 20 g lijnzaad (blond of bruin)
1 tl zout
2 el kokosbloesemsuiker
1 zakje droge gist
375 ml plantaardige melk 3 el zonnebloemolie
2 eieren
1 kl azijn

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°.

Los de gist op in de lauwe melk en strooi er de suiker over.
Laat 5’ staan.

Klop de eieren los en meng ze onder de melk samen met de olie en azijn.

Doe de bloem, het lijnzaad en het zout in een kom, voeg melk en eieren toe en laat 5’ kneden tot een homogene massa.

Het is normaal dat het deeg kleverig is.

Stort het uit op een bebloemd werkblad, bestrooi met extra bloem en kneed er een bal van.

Leg in een ingevette vorm bekleed met bakpapier en laat 1u rijzen tot het verdubbeld is in volume.

Laat 40 min bakken.

Laat het brood eerst afkoelen voordat je het snijdt. I know….. zeer moeilijk!!

Partner

In samenwerking met Kenwood

Lijnzaadbrood kan je het best bewaren in de koelkast of vriezer. Je kan het ook op kamertemperatuur bewaren, maar dan zal het sneller bederven.

Je kan het bijvoorbeeld beleggen met hummus, avocado of kaas. Je kan het ook gebruiken als basis voor een gezonde sandwich.

Ja, lijnzaadbrood is gezond omdat het rijk is aan vezels en eiwitten. Het is ook geschikt voor mensen met een glutenvrij dieet.