Marmercake toastjes met yoghurtcrème en sinaasappelen

Perfect om een wat uitgedroogd restje cake te verwerken.

Ingrediënten (voor 4 personen)

5 eieren
100g amandelpoeder
250g zelfrijzende bloem
33cl karnemelk
300g kristalsuiker
150g pure chocolade met 70% cacao
3 el cacaopoeder
200g malse boter
1 snuifje zout

Garnituur:
2 sinaasappels
1 kleine bio citroen
125 g roomkaas
125 g Griekse yoghurt (10 % V.G.)
1 el honing
2 takjes munt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de eieren met 24 cl karnemelk. Meng ook 240 g bloem, het amandelpoeder en het zout.

Klop 190g malse boter en de kristalsuiker op tot een schuimige massa. Voeg beetje bij beetje, al kloppend en afwisselend, het mengsel met amandelen en het mengsel met eieren toe.

Houd ruim de helft van het deeg apart. Hak de chocolade en smelt hem in de microgolfoven op 600 W. Meng de kleinste portie deeg met de cacao, 9 cl karnemelk en de chocolade.

Beboter een ringbakvorm met een penseeltje. Bestuif hem met wat bloem. Als je geen ringbakvorm hebt, kun je ook een cakevorm gebruiken die je eerst met bakpapier bekleedt. Verdeel afwisselend het natuur deeg en het chocoladedeeg met een lepel over de vorm. Strijk de cake lichtjes glad en schuif hem 1u in de oven. Check met een satéstokje of hij gebakken is: het stokje moet er droog uit komen als je het in de cake prikt. Bak indien nodig nog wat langer. Laat 10 min. rusten en ontvorm de cake op een taartrooster.

Snijd 4 sneetjes cake en gril ze in de broodrooster, in een braadpan of in de oven. Laat ze op een rooster afkoelen. Schil de sinaasappelen en snijd in partjes. Meng de roomkaas, de yoghurt, de honing, de fijngeraspte citroenzeste en het citroensap.

Breek de sneetjes cake in grote stukken in kommen, voeg wat crème en sinaasappelpartjes toe. Werk af met fijngesneden muntblaadjes en serveer.

Partner

In samenwerking met Delhaize