Matcha Mug Cake

  • 5min
  • 1P
  • Easy

Deze matcha mug cake is snel en gemakkelijk te maken. Binnen no-time heb je een matcha cake uit de magnetron. Ideaal als je zoals mij een tiener in huis hebt die altijd honger heeft! Grace maakt dit gewoon zelf, win-win.

Ingrediënten

6 eetlepels fijn gemalen amandelmeel of cassavemeel
2 theelepels matcha
0,25 theelepel baking soda
Snuifje zout
3 eetlepels ahornsiroop of 1 eetlepel honing
2 eetlepels kokosolie
0,5 theelepel vanille-extract of vanillepoeder
1 groot ei
Bolletjes ijs (optioneel)
Kersjes (optioneel)

Bereidingswijze

Voeg in een maatbeker het amandelmeel, matcha, baking soda en zout toe. Klop tot het mengsel gelijkmatig is verdeeld.

Voeg de ahornsiroop (of zoetstof naar keuze), kokosolie, vanillepoeder en het ei toe. Klop het beslag tot een glad geheel.

Giet het beslag in een magnetron bestendige mok.

Plaats de mok in het midden van je magnetron (zo rijst de cake gelijkmatiger) en kook op hoge stand gedurende 1-2 minuten. (Bij een magnetron van 900 watt is de cake na 90 seconden klaar. Pas de kooktijd aan op basis van het vermogen van je magnetron – verkort de tijd bij een krachtigere magnetron en verleng bij een minder krachtige magnetron.)

De matcha mug cake is klaar wanneer deze omhoog komt en een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.

Laat de cake een paar minuten afkoelen en top eventueel met een bolletje ijs en kersjes. Geniet!

Tips

  • Voeg een extra theelepel matcha toe voor een intensere smaak.
  • Vervang de avocado-olie door kokosolie voor een tropisch tintje.
  • Serveer met vers fruit of noten voor extra textuur en smaak.

Een matcha mug cake is het lekkerst direct na het bereiden. Als je het toch wilt bewaren, kun je de cake afgedekt in de koelkast bewaren voor maximaal 1 dag. Warm de cake kort op in de magnetron voordat je deze weer eet om de textuur op te frissen. Let op dat de cake na het opnieuw opwarmen mogelijk iets droger kan zijn dan wanneer deze vers is.