Minipizzaatjes met hummus en look-muntdressing

Ingrediënten

Voor de hummus:
450 gram kikkererwten
een halve citroen(en)
1 teentje(s) knoflook
3 eetlepel(s) tahin sesampasta
Vandemoortele® oliemengeling voor warme bereidingen

Voor de pizaatjes:
1 teentje(s) knoflook
1 koffielepel(s) ras el hanout
1 rode paprika(‘s)
een halve citroen(en)
5 takje(s) munt
1 rol(len) voorgemaakt bladerdeeg
Vandemoortele® oliemengeling voor warme bereidingen

Voor de dressing en de afwerking:
100 milliliter appelazijn
1 teentje(s) knoflook
5 takje(s) munt
5 takje(s) peterselie
een scheutje Vandemoortele® oliemengeling voor koude bereidingen
1 rode ui(en)
5 kerstomaatje(s)
een snuifje zout
een snuifje peper

Bereidingswijze

Maak eerst de hummus:
1. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
2. Doe de kikkererwten, het sap van een halve citroen en de fijngehakte knoflook in een hoge beker. Voeg een snuifje zout, wat peper en 5 eetlepels water toe.
3. Giet een flinke scheut oliemengeling voor warme bereidingen in de beker, want de hummus gaat nog in de oven.
4. Pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde massa.

Ga verder met de pizzaatjes:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Verhit een scheutje oliemengeling voor warme bereidingen in een pan en fruit de fijngehakte knoflook samen met 1 koffielepel ras el hanout op een zacht vuurtje.
3. Snij de paprika in fijne blokjes en pers de citroen. Snipper de munt fijn.
4. Voeg de paprika blokjes toe aan de pan en laat ze twee minuten mee garen. Blus de ingrediënten met 4 eetlepels citroensap en voeg de fijngehakte munt toe. Werk af met peper en zout en haal de pan vervolgens van het vuur.
5. Rol het bladerdeeg uit. Gebruik een uitsteekvorm of een glas om rondjes uit het bladerdeeg te steken. Dit worden de pizzabodems.
6. Schik de bodems op een bakplaat bedekt met bakpapier en smeer ze in met hummus. Blijf 1 centimeter verwijderd van de rand.
7. Verdeel het paprikamengsel over de pizzabodems.
8. Zet de pizzaatjes in de voorverwarmde oven en laat ze 15 à 20 minuten bakken tot ze lekker krokant zijn.

Nu nog even afwerken:
1. Snij de tomaten in fijne plakjes en meng ze met fijngesnipperde rode ui.
2. Voeg 100 milliliter appelazijn en 100 milliliter olie mengeling voor koude bereidingen samen in een maatbeker. Kruid af met peper en zout, een teentje fijngesneden knoflook en een handvol munt en peterselie. Mix het geheel met een staafmixer.
3. Haal de minipizzaatjes uit de oven en verdeel in porties. Werk af met de munt – lookdressing en de tomatensalade. Serveer de pizzaatjes meteen.

Partners

In samenwerking met Foodbag en Vandemoortele