Mosterdsaus
Mosterdsaus maken, jazeker! Het is super makkelijk en geeft je gerechten een heerlijke, romige smaak met een pittige twist. Deze saus is perfect bij vleesgerechten, zoals varkenshaasje of vleesbrood, maar kan ook goed bij gegrilde groenten of aardappelpuree.
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten
250 ml room
200 ml kalfs- of runderfond
2 el straffe mosterd (oude graanmosterd)
Peper en zout
Bereidingswijze
Giet de kalfs- of runderfond en de room in een steelpannetje en zet het op een middelhoog vuur. Roer goed door en breng zachtjes aan de kook.
Voeg een snufje peper en zout toe. Laat het mengsel een paar minuten inkoken totdat het iets dikker wordt, terwijl je af en toe roert.
Roer de mosterd door de saus en klop met een garde stevig, zodat er geen klontjes achterblijven.
Laat de saus nog kort sudderen op een laag vuur, terwijl je blijft roeren. Zodra de saus een mooie, gladde textuur heeft, haal je het van het vuur.
Bewaar de mosterdsaus maximaal 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast. Verwarm de saus zachtjes opnieuw op laag vuur, voeg eventueel een scheutje water of room toe om de saus weer glad te krijgen.