WEBSHOP MUST HAVES
Mousseline van Comté
Deze mousseline van Comté is een heerlijk romig gerecht dat perfect is als verfijnd bijgerecht voor een diner. Met de rijke smaak van Comté kaas en een vleugje knoflook, zal dit gerecht zeker indruk maken op je gasten. De topping van caviaar van zeewier, bernagie bloemetjes en kappertjes van vlierbloesem zorgt voor een extra smaakexplosie en een prachtige presentatie.
Ingrediënten
250g aardappelen
250g Comté kaas
500ml melk
5 teentjes knoflook
Topping:
Caviaar van zeewier
Bernagie bloemetjes
Kappertjes van vlierbloesem (gewone kappertjes kunnen ook)
Bereidingswijze
Kook de geperste teentjes knoflook in de melk. Breng de melk aan de kook en laat het dan 10 minuten zachtjes pruttelen. Giet de melk af en verwijder de knoflook.
Schil en kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Pureer de aardappelen door een fijne zeef of gebruik een pureeknijper voor een gladde textuur.
Rasp de Comté kaas en voeg deze toe aan de hete aardappelpuree. Roer goed door tot de kaas volledig gesmolten en opgenomen is.
Voeg het knoflookmelkmengsel toe aan de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door tot je een romige mousseline hebt.
Schep de mousseline in mooie kommetjes en garneer met caviaar van zeewier, bernagie bloemetjes en kappertjes van vlierbloesem voor een verfijnde afwerking.
TIPS
- Voor een extra gladde mousseline kun je de puree nogmaals door een fijne zeef halen.
- Vervang de Comté eventueel door een andere gerijpte kaas zoals Gruyère voor een andere smaaknuance.
- De topping is optioneel, maar zorgt voor een mooie presentatie en extra smaakdimensie.
WEBSHOP MUST HAVES
- Koelkast: Bewaar de mousseline afgedekt in de koelkast voor maximaal 2 dagen. Warm het langzaam op in een pan op laag vuur, voeg eventueel wat extra melk toe om de gewenste romige textuur te behouden.
- Vriezer: Verdeel de mousseline in porties en bewaar deze in luchtdichte diepvriesbakjes. In de vriezer is de mousseline tot 3 maanden houdbaar. Laat het geheel ontdooien in de koelkast en warm het vervolgens op laag vuur op in een pan, eventueel met een scheutje melk om de romigheid te behouden.