Mozzarellakroketjes met tzatziki

  • 1u20
  • 10-15 porties
  • Easy

Ingrediënten (voor 10 à 15 porties)

2 eiwitten
1 blok mozzarella Cucina (400 g)
100 g bloem
150 g paneermeel
Peper en zout
Frituurbad

Voor de tzatziki:
½ komkommer
250 g Griekse volle yoghurt
1 bussel dille
2 teentjes knoflook
Peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de blok mozzarella in 30 staafjes; kruid ze met zout en peper. Haal ze door de bloem, schud ze, haal ze dan door de losgeklopte eiwitten en, ten slotte, door het paneermeel. Laat minstens 1 u in de koelkast rusten.

Rasp de komkommer met het grove rooster van de rasp, kruid met zout en laat 20 min in een zeef uitlekken. Pers hem een beetje uit en voeg de yoghurt toe, samen met een goede helft van de gehakte dille, de geperste teentjes knoflook, zout en peper.

Bak de kroketjes goudbruin in de frituurpan, op 180°C. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Verdeel de tzatziki over glaasjes, voeg de kroketjes toe, werk af met dille en serveer.

Tip

Bak niet te veel kroketjes tegelijk, zo vermijd je dat de temperatuur van de olie plots zakt, waardoor het resultaat minder krokant zou zijn.

Partners

In samenwerking met Delhaize.

Ja, je kunt de mozzarellakroketjes van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Zorg ervoor dat je ze goed afdekt met folie of in een luchtdichte container bewaart. Bak ze vervolgens af vlak voor het serveren.