Nachos met cheddar

  • 25min
  • 6-8P
  • Easy

Ingrediënten (voor 6 à 8 personen)

450 g varkensgehakt
1 rode paprika
200 g nachos
150 g geraspte cheddar
2 el honing
1,5 dl cider azijn
20 g boter
1 schaaltje rode pepers (50 g)
1 bosje koriander
Cayennepeper
Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150°C.

Bak het varkensgehakt op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de warme boter. Roer het goed los met een spatel; kruid met zout, peper en cayennepeper. Laat in een zeef uitlekken.

Los de honing op in de azijn en voeg de in fijne schijfjes gesneden rode pepers toe.

Snijd de rode paprika in fijne brunoise en hak de koriander grof.

Verdeel de nachos over kleine schaaltjes (of leg ze in een grote schaal om te delen), bestrooi ze met geraspte cheddar en laat 3 min in de oven smelten.

Voeg het vlees toe, samen met de paprika’s, de koriander en schijfjes rode peper. Dien warm op.

Tip

Laat de verse rode pepers niet bederven als je er nog overhebt. Bereid ze zoals hierboven beschreven, zo kun je ze lange tijd in de koelkast bewaren. Gebruik ze in sauzen, in dressings, op gegrild vlees …

Partners

In samenwerking met Delhaize.

Ja, je kunt dit gerecht van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Verwarm het opnieuw in de oven of in de magnetron voordat je het serveert.

Zorg ervoor dat de nachos krokant blijven door de kaas niet te zwaar op de nachos te doen en door ze niet te lang in de oven te laten staan.