WEBSHOP MUST HAVES
No Waste Snickers-Bananenbrood
Net als je denkt dat je die overrijpe bananen met zwarte plekken moet weggooien, komt dit No Waste Snickers-Bananenbrood als een redding! Dit bananenbrood is glutenvrij, zit boordevol vezels en is ongelooflijk lekker. Met een dikke laag dadel-karamel en peanut butter, gevolgd door een laag gesmolten chocolade, ja hallo!! Dit is uiteraard verslavend!
Ingrediënten
4 zeer rijpe bananen
200 g glutenvrije havermout
1 tl kaneelpoeder
1 kl bakpoeder
2 el agavesiroop
50 g kokosolie
50 ml melk naar keuze
Dadelkaramel:
5 dadels
2 el pindakaas
2 el melk naar keuze
Chocoladetopping:
1 reep donkere chocolade (bij voorkeur van Galler)
100 g gepelde pindanoten
Snufje zoutvlokken
Bereidingswijze
Voorbereiden: Leg de dadels in een kom en giet er kokend water over om ze zacht te maken.
Bananenbrood maken: Pel en plet de bananen in een grote kom. Meng de havermout, kaneelpoeder, bakpoeder, agavesiroop, kokosolie en melk erdoor. Roer goed door tot een egaal mengsel.
Bakken: Bekleed een rechthoekige cakevorm met bakpapier. Vul de vorm met het bananenmengsel, strijk de bovenkant glad. Bak het bananenbrood in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 45-50 minuten. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Dadelkaramel maken: Haal de pitten uit de dadels en doe ze in een keukenmachine samen met de pindakaas en melk. Mix tot een romige consistentie ontstaat. Voeg indien nodig extra melk toe voor een smeuïge textuur.
Opstijven: Doe de dadelkaramel in een spuitzak en spuit een dikke laag over de bovenkant van het afgekoelde bananenbrood. Laat dit minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Chocoladetopping: Smelt de donkere chocolade au bain-marie of in de magnetron. Giet de gesmolten chocolade gelijkmatig over de dadelkaramel. Drizzle eventueel nog wat extra pindakaas erover en bestrooi met extra gepelde pindanoten en zoutvlokken.
Afkoelen: Laat de topping hard worden voordat je het bananenbrood aansnijdt en serveert.
TIPS
- Bewaren: Dit bananenbrood kan goed worden bewaard in een luchtdichte doos in de koelkast voor maximaal 5 dagen.
- Invriezen: Je kunt het bananenbrood ook invriezen. Snijd het in plakken en wikkel ze afzonderlijk in bakpapier en folie. Bewaar tot 3 maanden in de vriezer. Laat ontdooien op kamertemperatuur voordat je het serveert.