WEBSHOP MUST HAVES
Omelet met handgepelde garnaaltjes
Een gerechtje van mijn ‘mémé met de katjes’ (zo noemen we mijn grootmoeder van vaderszijde), Elodie. Met handgepelde garnaaltjes. Dat kost wat tijd, maar smaakt zoveel lekkerder! En bij mij zijn ze snel gepeld.
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten
2 eieren
2 el karnemelk
Peper
Zout
Nootje boter
150 g handgepelde garnaaltjes
1 snee dubbel gebakken wit brood, geroosterd
Bereidingswijze
Maak een eimengsel met de eieren, de karnemelk, peper en zout.
Doe een nootje boter in een pan, laat smelten en giet het eimengsel erover.
Als de eieren een beetje gebakken zijn, verdeel er dan de garnaaltjes over en laat nog even opwarmen.
Tip
Heerlijk met een sneetje geroosterd brood! Mijn mémé sneed het brood altijd met een groot broodmes, tegen haar lichaam aan, precies zoals ze dat haar hele leven had gedaan. Zorg voor stevig brood, zodat het de smeuïgheid van de omelet mooi opvangt.
De omelet is het lekkerst als je hem direct serveert, maar je kunt hem ook 1 dag afgedekt in de koelkast bewaren en op laag vuur opnieuw opwarmen.