Omelet met paksoi

Ingrediënten (voor 1 portie)

2 biologische hoeve-eieren
1 eetlepel zure room
2 kleine stronkjes paksoi of ½ grote olijfolie
1 bol verse knoflook
2 buitenste bladeren van een kleine spitskool
1 eetlepel sesamzaad
peper en zeezout

Instructies

1. Doe de eieren in een kom.
2. Kruid met peper en zeezout.
3. Voeg de zure room toe.
4. Klop de eieren los (maar het hoeft niet te glad te zijn, de eieren en de zure room mogen nog herkenbaar zijn).
5. Was de paksoi en snijd ze in repen.
6. Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan en zet de pan op een hoog vuur.
7. Bak de paksoi aan.
8. Pel de knoflook en snijd hem fijn.
9. Voeg de knoflook toe aan de paksoi.
10. Draai de paksoi om.
11. Giet het eiermengsel erover en bak tot een omelet.
12. Snijd de spitskool in kleine reepjes.
13. Sprenkel wat olijfolie over de spitskool.
14. Leg de spitskool op de omelet.
15. Werk af met het sesamzaad.

Dit recept is afkomstig uit het boek “Op de groei 1“.

Tips

Je kunt de spitskool ook mee bakken met de paksoi, maar ik heb liever iets rauws boven op de omelet voor de ‘beet’.

De omelet is echt lekkerder wanneer je verse knoflook gebruikt. Verse knoflook heeft een korte groene uitloper en geen schilferige buitenste velletjes zoals een gedroogde bol knoflook. Het heeft een zachtere smaak en is makkelijker verteerbaar.