Dit recept komt uit mijn boek Happy Moments
Parfait van blauwe bes en chai granola
Een dessertje als ontbijt. Echt waar? Jazeker!
Dit recept komt uit mijn boek Happy Moments
Ingrediënten
KWARKMENGSEL
250 g volle plattekaas of kwark
125 g zure room
1 vanillestok
1 eetlepel agave
COMPOTE VAN BLAUWE BESSEN
400 g blauwe bessen
zeste en sap van 1 sinaasappel
1 koffielepel gember, fijngesneden
CHAI GRANOLA
250 g noten (amandel, kokosnootschilfers, pecannoot, cashewnoot, pompoenpitten…)
180 g havermout
1 eetlepel fijngesneden gember
2 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel kardemompoeder
½ theelepel zwarte peperbollen
½ theelepel kruidnagel
½ theelepel zout
2 eetlepels agavesiroop
Bereidingswijze
Doe de blauwe bessen in een steelpannetje, rasp de sinaasappelzeste erbij, pers er de sinaasappel over uit en voeg de gember toe. Zet op het vuur en laat kort even opkoken. Laat afkoelen.
Meng alles voor het kwarkmengsel door elkaar.
Hak voor de granola grotere noten zoals amandel, pecan of cashew wat grof. Doe de noten met de havermout en gember in een kom. Zaden en pitten kunnen er zo bij. Wrijf de peperkorrels en kruidnagel in een vijzel fijn en voeg toe met de rest van de kruiden en de agave. Meng goed door elkaar en verdeel op een bakplaat. Rooster 10-15 minuten op 150 °C tot het geheel mooi goudbruin is en jouw keuken naar vakantie ruikt. Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.
Verdeel de compote in potjes of glaasjes, leg daarop het kwarkmengsel en top af met granola.
TIP
Als je een kant-en-klaar chai kruidenmengsel hebt liggen om een chai latte mee te maken, kun je die ook gebruiken. Als die gesuikerd is, voeg je geen agavesiroop toe, maar een scheutje water.