Pavlova met rood fruit Sofie Dumont Chef2
Pavlova met rood fruit Sofie Dumont Chef3

Pavlova met rood fruit

  • 45min (+1u bakken)
  • 8P
  • Next level

Krokant vanbuiten en zachte marshmallow vanbinnen. Hier zou je wel middenin willen duiken! En inderdaad: zure room en rood fruit om zoet en fris mooi in balans te houden… een topper!

Ingrediënten

260 g suiker
160 g eiwit
1 theelepel natriumcarbonaat
1 volle eetlepel maïzena
snuf zout
1 theelepel Bourbon vanille-extract
1 koffielepel azijn
150 ml slagroom
150 ml zure room
1 eetlepel suiker extra
een handvol blauwe en rode bessen, frambozen of aardbeien (naar keuze)
4 passievruchten

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 150 °C.

Doe de suiker in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven om op te warmen. Warme suiker maakt je eiwit dikker!

Klop het eiwit op en voeg de warme suiker toe. Klop tot je geen suikerkorrels meer voelt als je een toefje tussen duim en wijsvinger wrijft. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Meng het natriumcarbonaat, de maïzena en het zout. Zeef het mengsel over het eiwit en meng. Voeg de vanille en azijn toe en meng goed door elkaar. Teken een cirkel op je bakpapier om je pavlova min of meer af te bakenen, draai het papier om en schep het eiwitschuim erop. Het hoeft niet perfect rond of te fancy te zijn, want pavlova heeft geen perfecte vorm.

Bak de pavlova twintig minuten op 150 °C en nog eens 40 minuten op 130 °C.

Haal uit de oven en laat afkoelen. Draai de pavlova om op een schotel. De onderkant wordt dus de bovenkant!

Klop de slagroom en zure room met een eetlepel suiker zeer lobbig. Verdeel de mengeling, niet te netjes, over je gebakken eiwit basis.

Strooi er het rood fruit over en lepel de passievruchten erover uit.

TIP

In de winter kun je voor gebakken vijgen of sinaasappel en pompelmoes gaan, als het maar fris blijft!