Pompoenrisotto met blauwe kaas en waterkers

  • 50min (+25min in de oven)
  • 4P
  • Next level

Het zoete van de pompoen, het romige van de kazen en de punch van de waterkers: jawadde!

Ingrediënten

1 zoete ui
2 teentjes knoflook
800 g pompoen, zonder pit en schil
peper en zout
4 eetlepels olijfolie
300 gram risottorijst
1 glas sherry
1 liter groente- of kippenbouillon, warm in een steelpan
100 g versgeraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels mascarpone
½ citroen
100 g blauwe kaas naar keuze (bleu d’Auvergne, roquefort…)
2 bosjes waterkers

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Snijd de zoete ui en knoflook fijn en snijd de pompoen in blokjes.

Leg de helft van de pompoenstukken op de bakplaat en bestrooi met peper, zout en 2 eetlepels olijfolie. Rooster 25 minuten in de oven op 190 °C.

Doe 2 eetlepels olijfolie en de rijst in een gietijzeren pan. Bak 2 minuten tot de rijst mooi glazig is. Voeg de ui en knoflook toe. Bak 4 minuten en blus met sherry. Laat uitkoken en voeg de andere helft van je pompoen erbij.

Voeg nu 2 pollepels bouillon per keer toe en roer tot die helemaal is opgenomen. Na 20 minuten is je rijst gaar en is de bouillon uitgekookt. Voeg de Parmezaanse kaas en mascarpone toe. Proef en kruid met peper en zout. Rasp wat zeste van de citroen erover en voeg het sap van de halve citroen toe.

Verdeel de geroosterde pompoen, blauwe kaas en waterkers erover en zet op tafel.

Voor Grace schep ik eerst een portie op voordat ik de blauwe kaas toevoeg. Blauwe kaas kan nogal pittig zijn voor de jonkies. Pompoen is wel haar favo!

TIP

Probeer hetzelfde recept zeker ook eens met knolselderij of pastinaak in plaats van pompoen.