WEBSHOP MUST HAVES
Snelle kip met extra crispy vel en witloof-veldsla salade uit de Cookeo
Een knapperige gebakken kip met krokant velletje snel op tafel zetten? Geen probleem met de Cookeo! Eerst wordt de kip onder druk gegaard met de expressstand, daarna bak je het vel superkrokant met de Extra Crisp-functie. Dit handige toestel begeleidt je stap voor stap, zodat jij je kunt focussen op andere dagelijkse taken. Ideaal voor drukke familiemaaltijden! Serveer de kip met een romige dragonsaus, kroketjes, en een frisse witloof-veldsla salade voor een compleet diner.
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten
Voor de kip:
1 hoevekip (ca. 1,3 kg)
2 el kippenkruiden
1 el olijfolie
1 klont boter
1 sjalot, fijn gesneden
100 ml witte wijn
Voor de kippenkruiden:
1 el zout
1 el gemberpoeder
1 el rozemarijn
1 el gele curry
1 el zwarte peper
1 el lookpoeder
1 el paprikapoeder
1 el komijn
1 tl koriander
0,5 el nootmuskaat
Voor de witloof-veldsla salade:
4 grote witloofstronkjes
250 g veldsla
2 el mayonaise
2 el geroosterde amandelschilfers
1 tl grove mosterd
1 el appelcider vinegar
1 el bieslook, fijngehakt
1 sjalot, fijn gesneden
1 tl honing
Bijgerechten:
1 zak kroketjes naar keuze
Dragonsaus (optioneel)
Bereidingswijze
Kruidenmix maken: Meng het zout, gemberpoeder, rozemarijn, gele curry, zwarte peper, lookpoeder, paprikapoeder, komijn, koriander en nootmuskaat samen.
Kip bereiden: Wrijf de kip in met de kruidenmix en olijfolie.
Plaats de kip in de Cookeo, voeg 100 ml water toe en kies de ‘Express’-functie onder druk voor 20 minuten.
Na het garen zet je de Extra Crisp-functie aan om de kip krokant te bakken, tot het vel goudbruin en knapperig is.
Dragonsaus: Haal de kip uit de Cookeo en ontvet de overgebleven sappen.
Zet het apparaat op ‘Stevig bruinen’. Blus met een beetje bruine fond, witte wijn en voeg de room toe.
Roer de fijngehakte dragon erdoor en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Witloof-veldsla salade: Rooster de amandelschilfers 10 minuten in een oven op 185°C.
Snijd het witloof fijn en was de veldsla. Zwier droog.
Meng de mayonaise, mosterd, sjalot, appelcider vinegar en honing tot een dressing.
Meng de dressing onder de sla en werk af met de geroosterde amandelschilfers.
Kroketjes: Bak de kroketjes volgens de instructies op de verpakking.
Serveren: Snijd de kip in stukken en serveer met de dragonsaus, kroketjes en witloof-veldsla salade.
Tips
- Gebruik verse dragon in de saus voor een extra frisse smaak.
- Maak de salade vlak voor het serveren, zodat de veldsla knapperig blijft.
- In de koelkast: Bewaar de restjes in een afgesloten bakje tot 2 dagen.
- In de vriezer: Vries de kip in stukken in, maximaal 3 maanden houdbaar.
- Opwarmen: Verwarm in de oven op 160°C of in de magnetron tot goed doorgewarmd.
PARTNER
In samenwerking met Moulinex