WEBSHOP MUST HAVES
Snelle, luie one-pot Melanzana met ballekes
Deze luie melanzana met extra champignons en kippenballetjes is geweldig! Snijd aubergine en champignons in schijfjes en bak ze op in een grote stoofpot of ovenschaal die zowel op het vuur als in de oven kan. Rol wat balletjes, giet er tomatensaus over, strooi kaas erover en hop, de oven in! Weinig moeite, weinig ingrediënten, veel groenten, en wat een topgerecht! Love it!
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten
2 el olijfolie
4 aubergines, in schijfjes
400 g kippengehakt
1 blik tomatenblokjes of verse tomatensaus
800 g paddenstoelen, in schijfjes
1 el lookpoeder
1 kleine bos basilicum, grof gesneden
Peper en zout, naar smaak
2 bolletjes mozzarella, in plakjes
150 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereidingswijze
Aubergine voorbereiden: Snijd de aubergines doormidden en vervolgens in schijfjes. Bestrooi ze met een beetje zout en laat 10 minuten liggen om het vocht eruit te trekken. Dep daarna droog met keukenpapier.
Balletjes rollen: Meng het kippengehakt met peper, zout en eventueel wat lookpoeder. Rol balletjes ter grootte van een kleine golfbal.
Aubergine en paddenstoelen bakken: Verwarm 2 el olijfolie in een grote stoofpot of ovenschaal die zowel op het vuur als in de oven kan. Bak de aubergines in porties goudbruin. Voeg de paddenstoelen toe en bak kort mee. Voeg de basilicum toe en roer goed door.
Gerecht samenstellen: Zet het vuur uit en schik de balletjes in de pan. Giet het blik met tomatenblokjes of tomatensaus erover. Verdeel de plakjes mozzarella over de schaal en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
Bakken: Plaats de stoofpot of ovenschaal in een voorverwarmde oven op 195°C en bak gedurende 25 minuten, totdat de balletjes gaar zijn en de kaas mooi gesmolten is.
Tips
- Varieer door de paddenstoelen te vervangen door courgette of venkel voor een frisse twist.
- Kies voor vegetarische balletjes of vervang ze door extra groenten zoals paprika of zoete aardappel.
- Serveer het gerecht met knapperig brood of een eenvoudige groene salade voor een heerlijke maaltijd.
Bewaar restjes maximaal 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast. Opwarmen kan in de oven of magnetron.