Spicy Tuna Salad met Crispy Leftover Rijst en Kimchi
Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik heb altijd rijst over als ik bij de Thai of Chinees bestel. Dit recept is dé manier om die leftover rijst om te toveren tot een heerlijk, volwaardig gerecht boordevol groenten, kimchi en spicy tonijn. En dan die knapperige rijst erbovenop—zalig! Ik ben zo blij met dit recept, want ik haat het om eten weg te gooien.
Ingrediënten
Crunchy rijst:
250-300 g gekookte (restjes) basmati rijst
1 el geroosterde sesamolie
1 el sojasaus
1 el sushiazijn
1-2 el crispy chili-olie
Spicy kimchi-tonijnsalade:
1 rijpe avocado
1 blik tonijn (uitgelekt)
1 el mayonaise
1 el kimchi, fijngehakt
1 kleine rode ui, fijngesneden
Overige ingrediënten:
1 komkommer
4 norivellen
Bereidingswijze
Maak de crunchy rijst:
Meng de gekookte rijst met de sesamolie, sojasaus, sushiazijn en crispy chili-olie.
Verspreid de rijst gelijkmatig over een bakplaat.
Bak 20 minuten op 190°C, tot de rijst mooi krokant is. Schep na 10 minuten even om.
Bereid de tonijnsalade:
Plet de avocado in een kom.
Voeg de uitgelekte tonijn, mayonaise, kimchi en fijngesneden rode ui toe.
Meng alles goed door elkaar.
Drizzle de crispy chili olie erover.
Serveer het gerecht:
Snijd de komkommer in stukjes en verdeel over twee diepe borden.
Lepel de spicy tonijnsalade eroverheen.
Verdeel de crispy rijst over de borden.
Snijd de norivellen in kleine vierkantjes en serveer erbij.
Meng alles een beetje door elkaar en gebruik de norivellen om hapjes te maken.
Eet smakelijk!
Tips
Geen kimchi in huis? Gebruik wat fijngesneden augurk of een beetje extra sushiazijn voor een vergelijkbare smaak.
Extra pit? Voeg meer crispy chili-olie toe!
Niet invriezen: De textuur van de avocado en de rijst verandert te veel.
Bewaren: Kan 1 dag in de koelkast, maar niet meer opwarmen, anders verliest de rijst zijn crunch.