Tartaar van zalm en sint-jacobsvruchten op zoutsteen

  • 20min
  • 6P
  • Easy

Ingrediënten (6 personen)

4 selderstengels, geschild
2 Granny Smith appels, gewassen
1 ui
hazelnoot geroosterd, grof gehakt
fleur de sel en zwarte peper
550 g rauwe wilde zalmfilet
8 grote sint-jacobsvruchten
paar takjes dille en zeekraal

Dressing:
Sap van één citroen
8 el olijfolie
1 el honing
1 el mosterd
fleur de sel en zwarte peper

Bereidingswijze

Tartaar:
Snij de zalm en de sint-jacobsvruchten in zeer fijne blokjes.

Besprenkel met olijfolie en zwarte peper en een klein beetje zout.

Haal de gekoelde zoutsteen uit de koelkast.

Verdeel de tartaar egaal op de steen en plaats terug in de koelkast.

Dressing:
Meng de olie, citroensap, mosterd, honing, peper en zout goed onder elkaar.

Doe in een sauskommetje voor op tafel.

Salade:
Schil de selderstengels en snij in fijne schuine schijfjes.

Spoel kort onder koud water en leg op keukenpapier.

Snij de appel in vier. Haal het klokhuis eruit en snij in fijne sneetjes.

Besprenkel met citroensap en meng door elkaar zodat alles goed gecovered is.

Hou koel.

Tijd om te serveren:
Haal de zoutsteen uit de koelkast.

Verdeel de selder, appel, hazelnoot en ui op de tartaar.

Schep aan tafel op borden.

Werk de borden af met de vinaigrette.

Serveertip: gebruik een taartschep.

Partners

In samenwerking met AEG.

Een zoutsteen kan je kopen bij speciaalzaken of online.

Ja, je kan de Sint-Jacobsvruchten vervangen door een andere schelpdier zoals coquilles of mosselen.

Ja, je kan de tartaar van tevoren maken en bewaren in de koelkast tot gebruik.

Een glas witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij dit gerecht.