Thaise Rode Wonton Soep met Paksoi

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Een snelle, heerlijke Thaise soep met rode currypasta en zachte gyoza’s die je deze keer niet bakt, maar kookt! De knapperige paksoi en pittige chiliolie maken deze soep perfect voor koude, regenachtige dagen. Ideaal om in een mum van tijd op tafel te zetten. 

Ingrediënten

1 ajuin
1 el arachideolie
4 teentjes knoflook
1 el fijngehakte gember
1 à 2 el rode currypasta
500 g verse tomaten, in stukken gesneden
500 ml kippenbouillon
2 el vissaus
1 tl rietsuiker
8 kleine paksoi (of 1 grote, in stukken gesneden)
Sap en zeste van 1 limoen
400 ml kokosroom
4 tl chiliolie
4 el crunchy uitjes
4 lente-uitjes, fijn gesneden
16 gyoza’s

Bereidingswijze

Snipper de ui, knoflook en gember fijn.

Verhit de arachideolie in een grote pot en bak de ui, knoflook en gember gedurende 5 minuten tot ze glazig zijn.

Voeg de rode currypasta toe en roer goed door. Blus vervolgens met de kippenbouillon, kokosroom, vissaus en de in stukken gesneden tomaten. Voeg de rietsuiker toe en breng het geheel aan de kook.

Voeg de paksoi toe en laat de soep nog 3 minuten sudderen.

Terwijl de soep pruttelt, kook je de gyoza’s in een aparte pot gedurende 3 minuten.

Voeg de gekookte gyoza’s toe aan de soep.

Werk de soep af met de fijngesneden lente-uitjes, crunchy uitjes, chiliolie, en de zeste en het sap van de limoen. Serveer onmiddellijk in diepe borden.

Tips

  • Gyoza’s: Voeg de gyoza’s pas toe net voordat je serveert, anders worden ze papperig. 
  • Variatie: Je kunt deze soep ook maken met groene of gele currypasta. Vervang de bokchoy door boontjes, paddenstoelen of gebakken aubergine voor een andere twist. 
  • Serveersuggestie: Voeg wat extra chiliolie toe voor een pittige kick! 

De soep kun je in de koelkast tot 2 dagen bewaren of invriezen tot 1 maand. Warm de soep rustig op, maar voeg de gyoza’s pas toe na het opwarmen om te voorkomen dat ze te zacht worden.