Toast met Burrata en Vijgen

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Dit heerlijke recept voor toast met burrata en vijgen is perfect als luxe ontbijt of lichte lunch. De combinatie van romige burrata, zoete vijgen en zoute prosciutto zorgt voor een smaakexplosie in je mond. De toevoeging van balsamico crème en citroenzout geeft een frisse twist die het geheel compleet maakt. 

Ingrediënten

Voor de toast:
1 frisée sla
4 bolletjes gerijpte burrata
8 sneetjes prosciutto

Voor de geroosterde ciabatta:
1 ciabatta
Een scheutje olijfolie
Vers gemalen peper
Een snuifje fleur de sel
Voor de geroosterde vijgen:
8 vijgen

Voor het citroenzout:
Enkele eetlepels fleur de sel
Citroenzeste

Voor de balsamico crème:
2 eetlepels balsamico crème
4 eetlepels olijfolie
Verse basilicumblaadjes

Voor de afwerking:
Een stukje Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Ciabatta roosteren: Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ciabatta in sneetjes van ongeveer 1 cm dik, verdeel ze over een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met vers gemalen peper en fleur de sel en zet de ciabatta 5 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Sla voorbereiden: Was de frisée sla, dep droog en verdeel over de borden. Leg de bolletjes burrata bovenop de sla.

Vijgen roosteren: Verhit een grillpan op hoog vuur. Snijd de vijgen doormidden en wentel ze in olijfolie. Leg de vijgen met de snijkant naar beneden op de grillpan en rooster tot ze mooi gekarameliseerd zijn.

Citroenzout maken: Kneus de fleur de sel met de citroenzeste in een vijzel tot een aromatisch zoutmengsel.
Balsamico crème bereiden: Hak de basilicumblaadjes fijn en meng met de balsamico crème en olijfolie.

Afwerking: Trek schilfers van de Parmezaanse kaas en scheur de prosciutto in stukjes. Verdeel deze samen met de geroosterde vijgen over de borden. Werk af met het citroenzout en de balsamico crème.

TIPS

  • Serveer de toast direct na het bereiden om te genieten van de knapperige textuur.
  • Voor een extra smaakdimensie kun je wat honing over de geroosterde vijgen drizzelen.