Toast met pesto van groene olijven, jonge kaas en salade van avocado en radijs

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 grote sneden zuurdesembrood of volkorenbrood
8 sneetjes jonge bio kaas
1 bakje gele kers tomaatjes
400g gemengde salade
2 rijpe avocados
1 bot radijsjes
olijfolie
pezo

pesto :

150 g groene olijven
2 el geraspte parmezaanse kaas
peper van de molen
sap en zeste van 1 citroen
100 ml zachte olijfolie
1 bot platte peterselie

Bereidingswijze

Doe alles voor de pesto in een cutter en mix tot een glade textuur , kruid af met pezo

Warm de oven voor op 200°

Bestrijk het brood met de pesto , beleg met plakjes kaas en schijfjes tomaat

Grill ongeveer 5 min in de oven

Beleg met schijfjes radijs , blokjes avocado, peper van de molen , scheutje olijfolie en serveer met de sla

Kids versie :

Steek cirkels uit het brood of gebruik ronde pistoleekes

Leg 2 sneetjes kaas op elkaar

Snij de kaas in reepjes van 1 cm

Bestrijk het brood of de pistoleekes met de pesto of vervang deze eventueel door tomatensaus

Beleg met de reepjes kaas

Grill ongeveer 5 min in de oven

Maak oogjes van de olijfjes in sneetjes gesneden

Serveer er extra komkommer of tomaatjes bij

Partner

In partnership met I Love Cheese