Toast met Witte Pens en Ajuinconfituur

  • 20min
  • 8 toastjes
  • Easy

Dit zijn zalige hapjes met een geweldige zoet-zure balans. Krokante toastjes met een beetje mosterd, gebakken witte pens en een beetje uienconfituur maken dit simpele gerecht verrassend lekker! Merci César! 

Ingrediënten (voor 8 toastjes)

4 sneetjes bruin zadenbrood
1 klontje boter
2 witte pensen
2 eetlepels mosterd
1 potje uienconfituur
¼ bosje platte peterselie, fijngehakt 

Bereidingswijze

Haal het vel van de witte pensen en snijd ze in schijfjes. 

Verhit een klontje boter in een pan en bak de schijfjes witte pens aan beide kanten goudbruin. 

Snijd de sneetjes brood in de helft en toast ze tot ze krokant zijn. 

Besmeer de toastjes met een beetje mosterd. 

Verdeel de gebakken witte pens over de toastjes. 

Voeg een beetje uienconfituur toe bovenop de pens. 

Garneer met fijngehakte platte peterselie. 

Serveer onmiddellijk. 

TIPS

  • Gebruik een broodrooster of grillpan om de broodjes krokant te krijgen. 
  • Experimenteer met verschillende soorten mosterd voor een unieke smaakvariatie. 
  • Deze hapjes zijn perfect voor een borrel of als voorgerecht bij een diner. 
  • Koelkast: Bewaar de gebakken witte pens apart in een luchtdichte doos tot 2 dagen in de koelkast. De toastjes kunnen ook apart bewaard worden, maar het is het beste om ze voor het serveren opnieuw te toasten zodat ze krokant blijven. 
  • Vriezer: De gebakken witte pens kan tot 1 maand in de vriezer bewaard worden. Laat de worstjes volledig afkoelen, leg ze in een enkele laag op een bakplaat en vries ze in. Zodra ze bevroren zijn, doe je ze in een diepvrieszak. Laat de worstjes volledig ontdooien in de koelkast voor je ze opnieuw opwarmt. Toast en mosterd zijn niet geschikt voor invriezen.