Tomatensoep met gember en ballekes

Ingrediënten

2 el olijfolie
1 grote zoete ui
4 dikke wortelen
tijm
laurier
1 klein doosje tomatenconcentraat
5 cm gember
500 g gepelde tomaten uit blik
1 el balsamico crème
400 ml kippenbouillon
peper en zout
300 g gehakt

Bereidingswijze

Schil de wortelen en snij ze samen met de ui fijn.

Laat ze 10 min goed aanstoven in de olie tot ze mooi bruin zien.  Hoe bruiner, hoe zoeter de soep zal worden.

Blus met de kippenbouillon en de tomaten.  Kruid met peper en zout en voeg de gember, balsamico, tijm en laurier toe. 

Laat 20 min zacht koken.

Haal de tijm en laurier eruit.

Mix helemaal fijn.

Rol ondertussen de ballekes, voeg ze toe aan de nog lichtjes kokende soep.

Laat 2 min doorkoken en werk eventueel af met een beetje room.

Serveertips

Wil je meer een maaltijdsoep, voeg dan bijvoorbeeld extra linzen toe.  Pitten, noten, zaden zijn ook heerlijk in soep, en geven extra vezels en een verzadigend gevoel.