Valentijn chocomousse

  • 40min
  • Next level

Love is all you need. En met wat chocolade erover maak je me helemaal nuts!

Ingrediënten chocomousse

200 g koude slagroom
100 g donkere chocolade (min. 70%)
2 eierdooiers
50 g suiker
50 ml water
2 el rietsuiker
1 handvol geroosterde hazelnoten

Voor de afwerking

scheutje olijfolie
fleur de sel
2 verse passievruchten
1 el zure room
paar takjes dropplant of citroenmelisse

Bereidingswijze chocomousse

Klop de slagroom half op en zet in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain-marie.

Kook water samen met suiker gedurende 3 minuten tot je een siroop krijgt.

Scheid de eierdooiers van het eiwit.

Klop de eierdooiers los.

Giet de siroop straalsgewijs op de losgeklopte eierdooiers en klop tot het geheel koud en bleek is.

Voeg hier de gesmolten chocolade aan toe en roer.

Meng er de helft van de slagroom onder.

Giet deze mengeling in de koude pot met de rest van slagroom.

Meng goed onder elkaar.

Schep de chocomousse uit op een bord en bewaar in de koelkast.

Bereidingswijze gekarameliseerde noten

Smelt de rietsuiker in een antikleefpan of gietijzeren pot zonder te roeren.

Meng er de noten onder.

Giet uit op een marmeren plaat of bakplaat en laat de noten afkoelen. Probeer niet te proeven! Ze zijn superheet, burn baby burn.

Afwerking

Snijd de afgekoelde hazelnoten grof.

Doe 1 el zure room in een kommetje.

Lepel de passievrucht erin uit en meng met de zure room.

Versier de chocomousse met noten, passievruchtenroom, takjes citroenmelisse, fleur de sel en olijfolie.

Geniet meteen!

Ja, je kunt de chocomousse van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat je het goed afdekt om te voorkomen dat er ongewenste smaken of geuren in komen. Het is echter het lekkerst als het binnen 24-48 uur na bereiding wordt gegeten.