Vegan yoghurt-frambozen cheesecake zonder oven

Bereiding 30 min en 1 nacht in de koelkast.

Ingrediënten

Bodem:
80 ml kokosolie
200 g geroosterde hazelnoten
Snuifje zout
6 ontpitte Medjoul dadels

Vulling:
300 g cashewnoten, 1 nacht geweekt in koud water en gespoeld
600 g kokosnootyoghurt
4 el kokosolie
1 kl zout
80 ml agavesiroop
2 kl ciderazijn
200 ml frambozensap

Topping:
1 pakje kokosslagroom
1 bakje frambozen

Bereidingswijze

Bodem:

Cutter de ontpitte dadels en hou opzij.

Cutter de hazelnoten.

Voeg de dadels toe aan de noten met een snuifje zout en de kokosolie.

Cutter alles door elkaar tot je een zanderige massa hebt en alles mooi samen blijft hangen (2 à 3 min.).

Bekleed een bakvorm met bakpapier.

Verdeel de helft van de mengeling over de bodem en druk egaal aan.

Werk verder de zijkanten af met de rest van de mengeling door goed aan te drukken.

Laat opstijven in de koelkast.

Vulling:

Voor het frambozensap:  laat 250 g diepvriesframbozen ontdooien, mix alles fijn en giet door een zeef.

Doe alles voor de vulling in een blender en laat 4 à 5 min. mixen tot een super romige massa.  Voeg de laatste minuut de frambozencoulis toe.

Giet het mengsel uit in de vorm en zet één nacht in de koelkast

Klop de slagroom op en smeer op de taart.  Versier met de frambozen.

Dig in!

Partner

In samenwerking met Kenwood