Vegetarische Rijstbowl met Honing-Sojasaus
Deze vegetarische rijstbowl is een kleurenpalet op je bord, vol verse groenten, opgelegde gember, en een heerlijke honing-sojasaus. Ja, ik weet het, het is een plaatje maar het geheim van dit gerecht zit in het mixen van alle ingrediënten voor de volledige smaaksensatie. Varieer zeker met seizoensgroenten zoals gebakken asperges of paddenstoelen. Rauwe wortels en knollen doen het ook heel goed in deze bowl.
Ingrediënten
Voor de sesamrijst:
1 zakje Jasmijnrijst
2 eetlepels sesamzaad
Sap van ½ limoen
Groenten:
300 gram bimi
300 gram peultjes
1 komkommer
2 hardgekookte eieren
4 koffielepels opgelegde gember op sap
1 pakje scheuten naar keuze
Honing-Sojasaus:
7 eetlepels sojasaus
1 eetlepel honing
1 eetlepel mosterd
3 eetlepels olie
Sap van ½ limoen
Bereidingswijze
Was en droog alle groenten en kruiden zorgvuldig.
Snijd de bimi in kleinere stukjes en maak de peultjes schoon. Wok deze kort en krachtig in wat kokosolie of neutrale olie met peper en zout. Houd warm.
Snijd de komkommer met een mandoline in fijne slierten.
Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Meng vervolgens het sesamzaad en het sap van een halve limoen erdoor.
Vet een kommetje in met wat olie en druk hier de rijst stevig in.
Dresseer de groenten en garnituren rondom de rijst. Serveer met de honing-sojasaus.
TIP
Experimenteer met verschillende seizoensgroenten voor variatie in smaak en kleur.
WEBSHOP MUST HAVES
Bewaar restjes afgedekt in de koelkast voor maximaal 2 dagen. Warm de groenten en rijst opnieuw op en serveer met verse saus voor de beste smaak.