WEBSHOP MUST HAVES
Venkelstoemp met Chipolata Worstjes
Geniet van een eenvoudig en smakelijk gerecht dat altijd indruk maakt! Deze chipolata worstjes met romige venkelstoemp zijn perfect voor een snelle en bevredigende maaltijd.
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten
4 chipolata worstjes
3 kleine of 2 grote venkelknollen
1 ui
Klontje boter
Peper uit de molen
Zout
4 middelgrote aardappelen
80 g ingemaakte uien
100 g veldsla of waterkers
Bereidingswijze
Haal de chipolata worstjes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen om barsten te voorkomen.
Verwijder de groene stengels van de venkelknollen. Snijd de knollen vervolgens in tweeën (van boven naar beneden, niet dwars) en verwijder het harde stuk. Snijd de venkel in kleine blokjes.
Snipper de ui fijn en fruit deze in een beetje boter. Voeg vervolgens de venkel toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en laat zachtjes gaar worden.
Bereid ondertussen aardappelpuree volgens het basisrecept. Wanneer de venkel zacht is, meng je deze door de puree en stamp je alles nogmaals goed door.
Verhit een braadpan op matig vuur en smelt een klontje boter. Bak de chipolata worstjes aan beide kanten tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Serveer de worstjes met een royale schep venkelpuree, een portie ingemaakte uien en een handvol veldsla of waterkers.