Vleesbrood Caprese met Krieltjes, Groenten en Pesto

 • 1u
 • 4P
 • Next level

Een klassiek Italiaans vleesbrood waar ik zongedroogde tomaten, mozzarella en basilicum doorheen meng. Ernaast serveer ik krieltjes met rozemarijn en knoflook, en gegrilde bloemkoolroosjes en paprika met wat curry. En dit allemaal samen in de Philips Airfryer, want met de nieuwe panverdeler is dit sooo easy!

Dit alles wordt vergezeld door een heerlijke pesto, wat rucola en parmezaanschilfers. Wat een heerlijk feest en heel haalbaar om dit gerecht op tafel te zetten, ideaal voor de working mum. 

Ingrediënten

Vleesbrood: 
400 g kippengehakt
400 g rundsgehakt
1 mozzarella buffala fior di latte
125 g zongedroogde tomaten
1 bosje basilicum
1 handvol pijnboompitten
2 el paneermeel
Peper en zout

Krieltjes met rozemarijn en knoflook: 
500 g krieltjes
Peper en zout
1 el olijfolie

Gegrilde groenten: 
½ bloemkool
3 paprika’s naar keuze
Peper en zout
1 el olijfolie
1 tl currypoeder

Basilicumpesto
Rucola
Parmezaanschilfers

Bereidingswijze

Snijd of trek de mozzarella in kleine stukjes. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Hak het basilicum fijn.

Vleesbrood: Meng het kippengehakt en rundsgehakt in een kom. Voeg de mozzarella, zongedroogde tomaten, basilicum, pijnboompitten en paneermeel toe aan het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Vorm het mengsel tot een vleesbrood en plaats het in één compartiment van de panverdeler in de Philips Airfryer. Bak eerst het vleesbrood voor ongeveer 15 minuutjes, op 175°C met lage luchtsnelheid (1 wieltje = slow cooking)

Krieltjes:  Meng de krieltjes met olijfolie, peper en zout.

Gegrilde groenten: Snijd de bloemkool in roosjes en de paprika in stukken. Meng de groenten met olijfolie, peper, zout en currypoeder.

Plaats de krieltjes en de groenten in het tweede en derde compartiment van de panverdeler en bak voor ongeveer 25 minuten op 180°C. Controleer halverwege en schud de krieltjes en groenten even door elkaar.

Serveer het vleesbrood in plakken met de krieltjes en de gegrilde groenten. Voeg een lepel basilicumpesto, wat rucola en parmezaanschilfers toe als garnituur.

Tips

 • Zorg ervoor dat de mozzarella goed verdeeld is in het gehaktmengsel voor een gelijkmatige smaak.
 • Voeg eventueel extra kruiden naar smaak toe aan de groenten.
 • Dit gerecht kan goed van tevoren worden voorbereid en later worden opgewarmd.

In de koelkast: 

 • Bewaar restjes in een luchtdichte doos in de koelkast voor maximaal 3 dagen. 

In de vriezer: 

 • Het vleesbrood kan ook worden ingevroren. Verdeel het vleesbrood in plakken en wikkel elke plak apart in huishoudfolie of plaats in een luchtdichte vrieszak. Vries het in voor maximaal 3 maanden. 
 • De krieltjes en groenten kunnen apart in luchtdichte vrieszakken of -dozen worden bewaard voor maximaal 3 maanden. 

Opwarmen: 

 • In de magnetron: Plaats de plakken vleesbrood, krieltjes en groenten in een magnetronbestendige schaal en verwarm op gemiddelde stand voor 3-5 minuten, of tot alles goed heet is. 
 • In de oven: Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de plakken vleesbrood, krieltjes en groenten in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Verwarm voor 15-20 minuten, of tot alles goed heet is. 
 • In de Airfryer: Verwarm de Airfryer voor op 160°C. Plaats de plakken vleesbrood, krieltjes en groenten in de Airfryer en verwarm voor 5-10 minuten, of tot alles goed heet is. 

Partner

In samenwerking met Philips.