Wafelburger met rund en chesterkaas

  • 50min
  • Next level

Ingrediënten

Wafels:
130 g speltbloem
snuif zout
1 tl bakpoeder
320 ml melk
2 dooiers
120 ml koolzaadolie
2 eiwitten
1kl rietsuiker

Vulling:
700 gr Rundsburgertjes (rund/varken ) grof gemalen
200 gr.gemalen chesterkaas
¼ fijn gesneden icebergsla
Witte ui in ringen gesneden
Potje zoet zure  augurken in reepjes gesneden
Zachte zongedroogde tomaatjes, grof versneden
Zelfgemaakte mayo in een knijpfles

Bereidingswijze

Wafels:
Meng de droge ingrediënten onder elkaar.

Klop 2 dooiers los in melk en olie. Voeg de helft toe aan bloem en roer stevig tot klonters eruit zijn. Klop er de andere helft onder.

Zeef eventueel door als er klonters zijn.

Klop de eiwitten op met de suiker.

Meng onder het beslag.

Bak ze 4 min. goudbruin, leg op rooster.

Burgers:
Bak de hamburgertjes in een klontje boter mooi bruin aan beiden kanten en zet het vuur af.

Leg op elke burger een hoopje kaas op, laat 3 min. smelten in een voorverwarmde oven van 200°.

Afwerking

Snij de wafels in de helft.

Leg de icebergsla op een halve wafel.

Leg de hamburgers met kaas erop , doe er de uienring, augurken en tomaat op.

Werk af met verse mayonaise en leg er de andere wafel op.

Steek er een toffe prikker door

Tip

Laat je zeker gaan bij de garnituren tussen deze wafel, zalig eindeloos.

Ja, je kunt andere kaassoorten gebruiken als je geen Cheddar kaas hebt of als je de smaak wilt variëren. Probeer bijvoorbeeld mozzarella, Zwitserse kaas of blauwe kaas voor een andere smaakbeleving.

Ja, je kunt de wafelburger van tevoren voorbereiden en bewaren voor later gebruik. Bewaar de bereide hamburgers apart in de koelkast en bak ze vlak voor het serveren voor de beste smaak.