Witloof-peer-aardappel

Ingrediënten (voor 1 portie)

1/4 peer
1/2 aardappel
1/2 stronk witloof
1 theelepel boter
1 theelepel moedermelk of flesvoeding (eventueel)

Instructies

1. Schil de peer en verwijder het klokhuis. Schil de aardappel.
2. Snijd het witloof, de peer en de aardappel in stukken.
3. Stoom alles gaar.
4. Voeg de boter toe en mix tot een puree.
5. Roer er eventueel de moedermelk of flesvoeding door om het papje smeuïger te maken.

Dit recept is afkomstig uit het boek “Op de groei 1“.

Tips

De peer neemt de bitterheid van het witloof weg.

Er zijn speciale stoomkokers voor baby’s (zoals Babycook), maar zonder lukt het ook, zelfs wanneer je geen stoomoven of stoommandje hebt. Doe 2 eetlepels water in een pannetje, snijd de ingrediënten in stukken en doe ze erbij. Leg een vel bakpapier over de ingrediënten of zet een deksel op de pan. Breng het water net niet aan de kook en pocheer de ingrediënten tot ze gaar zijn. Mix alles met een staafmixer tot puree.