Zachte broodjes met look, Parmezaan en pompoenpitten

  • 1u45
  • Next level

Ingrediënten

375 g bloem (je kan de helft 00-bloem gebruiken voor nog zachtere broodjes)
1 zakje droge gist
295 ml lauw water
2 el gesmolten boter of olijfolie
1 kl zout
1 el kokosbloesemsuiker
1 el Parmezaanse kaas
1 el grof gehakte pompoenpitten
2 kl lookpoeder
Een bakje met egg wash (geklopt eitje met wat water)

Boter-looktopping:
100 g boter, gesmolten
2 teentjes verse look
2 el gehakte peterselie

Bereidingswijze

Meng de gist in het lauwe water en laat 5 min rusten.

Roer in een mengkom alle droge ingrediënten onder elkaar.

Doe de lookpoeder, Parmezaanse kaas en gehakte pompoenpitten onder de droge ingrediënten.

Voeg het gistwater en de gesmolten boter of olijfolie toe.

Laat 5-10 min kneden tot een gladde bal.

Laat 1 uur rusten in een ingevette kom met plastiek over.

Bestrooi werkvlak met bloem, leg de deeg erop.

Kneed even goed door met de hand.

Bestrooi met extra bloem als het kleeft.

Verdeel in porties. 6, 8 of 12 naar gelang de grote die je wenst.

Rol worstjes en maak knoopjes of een andere vorm.

Besmeer de broodjes met de egg wash voor een glanzende coating.

Leg op bakplaat met bakpapier en bak voor 12 min op 220°.

Heb je een stoomoven gebruik de low steam functie

Werk af met de zelfgemaakte boter-look topping.

Pers hiervoor de look en hak de peterselie.

Meng beide onder de gesmolten boter en roer goed door.

Bestrijk de broodjes met het mengsel.

Partners

In samenwerking met AEG.

Ja, je kunt de broodjes na het bakken laten afkoelen en vervolgens in een luchtdichte zak of container invriezen. Ze kunnen tot enkele maanden in de vriezer worden bewaard.

Ja, je kunt het deeg voor de broodjes van tevoren maken en laten rijzen. Bewaar het deeg in de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen voordat je het vormt en bakt.

Je kunt de broodjes serveren als bijgerecht bij maaltijden, bijvoorbeeld bij soepen, stoofschotels of salades.