Dit recept komt uit mijn boek Happy Moments
Zoetzure pikante soep met shiitak en sugarsnaps
Ik bestel ALTIJD deze soep als we naar een Chinees restaurant gaan. Het heeft iets opbeurends, dat zoete, zure en pikante samen. Dit eenvoudige recept kun je ook thuis vlotjes maken. Ik draai er op het einde nog een eitje door. Voor die funky textuur alleen al…
Dit recept komt uit mijn boek Happy Moments
Ingrediënten
4 teentjes knoflook
35 g gember
2 eetlepels arachideolie
1 liter kippenbouillon
1 koffielepel sambal of chili (of meer…)
2 eetlepels geroosterdesesamolie
4 eetlepels zoete sojasaus (of gewone sojasaus en wat rietsuiker toevoegen)
6 eetlepels rijstazijn (of appelazijn)
300 g shiitakepaddenstoelen, in vieren gesneden
200 g sugarsnaps
1 grote tomaat, in stukjes
1 ei
150 g sojascheuten
4 lente-uitjes
Bereidingswijze
Snijd de knoflook en gember in fijne reepjes. Bak aan in olie. Blus met de kippenbouillon.
Voeg sambal, sesamolie, sojasaus en rijstazijn toe. Laat even koken en voeg de paddenstoelen toe. Laat 4 minuten koken. Voeg de 2 laatste minuten de sugarsnaps en tomaat toe. Klop het eitje goed los en draai het stevig door de soep. Proef of het nog zuurder, zoeter of pikanter mag.
Werk af met sojascheuten en lente-ui.
TIP
Hier kun je nog tal van extra’s aan toevoegen! Denk aan krokante bickyuitjes (favoriet van Grace), zoetwatergarnalen, rijstnoedels, hotsauce, sesamzaad…